Over Ons

Het begon in de zomer van 2004. Op een mooie dag ben ik een keer meegeweest met een duikende vriend. Dit was in de Grevelingen in ondiep water. Mijn eerste reactie was 'wat waanzinnig mooi onderwater'. Toen heb ik besloten een duikopleiding te gaan volgen. In het najaar van 2004 was het zover, ik startte een duikopleiding bij duikschool Educa-Sub Arnhem. Deze duikschool staat naast NOB vereniging Gelre-Sub Arnhem. Ik ben nu NOB 2* Instructeur met een groot aantal specialisaties. Onder deze specialisaties zijn ook de 'Onderwaterfotografie Basis' en 'Onderwaterfotografie voor Gevorderden' aanwezig. Zie ook Cursussen.Voor beide specialisaties heb ik lesbevoegdheid. De specialisatie 'Onderwaterfotografie Basis' heb ik bij Karin Brussaard en Ron Polet (ScubaCam.nl) gevolgd. De nieuwe NOB specialisatie 'Onderwaterfotografie voor Gevorderden' heb ik bij Ron Offermans gevolgd. 


Ik begon met fotograferen in 2005, tijdens de 1*-duiker opleiding, met een Canon Powershot A40. Deze camera had ik nog in de kast liggen. Hier is mijn onderwaterfotografie allemaal mee begonnen. De eerste tijd zonder flitser. Later kocht ik, van een verenigingslid, er een manuele Inon D-180 flitser bij. Op het moment fotografeer ik met een Olympus E-PL5 met voor de macrofoto’s een Panasonic 45mm macrolens en de 60mm macrolens van Olympus en een Subsee +10 wet diopter en voor de groothoek foto’s een Panasonic 8mm fisheye lens en twee Sea&Sea YS-01 flitsers.  

In 2012 heb ik meegedaan aan het Zeeuws Kampioenschap. Gewoon om te kijken wat een jury van mijn foto’s vond. Dit was niet onverdienstelijk want ik bereikte met mijn serie bloemdieren de tweede plaats in de catagorie 'Beste Serie'. In 2013 heb in meegedaan aan  het (Open) Nederlands Kampioenschap. Tijdens deze Shoot-out wedstrijd ben ik gecoached door Karin Brussaard. Hierbij heb ik met het visportret de eerste plaats behaald in het ONK (tweede plaats NK) en met het thema 'Creatief met Tegenlicht' de eerste plaats in het NK (tweede plaats ONK). Intussen ben ik mij aan het voorbereiden voor het NK 2014. 

In oktober 2012 ben ik meegeweest met de Magic Foto Experience in de Filippijnen. Dit jaar september wordt er weer een Magic Foto Experience in de Filippijnen georganiseerd door Karin en Dive&Travel. Ik heb al een plaats gereserveerd. Dit keer niet om foto’s te maken maar om Karin te helpen met de cursisten.